Známe trendy v zahradním nábytku pro tento rok

Někomu by se mohlo zdát, že zahradní nábytek je stále stejný, že nepodléhá žádným modním trendům. Není tomu tak. V následujících odstavcích si ukážeme aktuální trendy v pořizování zahradního nábytku.

Sílícím trendem posledních let je příklon k dražším materiálům. Stále více zákazníků začíná preferovat zahradní nábytek, co vydrží, před levnými kousky z hobby marketu s maximálně dvouroční trvanlivostí. Volí materiály, které jsou bezúdržbové a dostatečně odolné.

Dalším jasným patrným trendem je zaměření se na pohodlí. Lidé již nechtějí trávit na zahradě čas okopáváním záhonků, ale dávají přednost pohodlí. Chtějí stejný komfort jako v obývacím pokoji. Stále častěji volí luxusnější nábytek ve stylu lounge, kterým vévodí speciální světlostálé textilie a rychleschnoucí pěny, které jsou nesmírně pohodlné a přitom odolné proti slunci i dešti.

Z hlediska barevnosti vévodí klasické odstíny šedé, stříbrné, hnědé, bílé či hnědošedé. Stále trendy jsou samozřejmě i exotické dřeviny v jejich tradiční barvě či se získanou patinou.

Jaké frčí materiály?

Nestárnoucím materiálem je samozřejmě dřevo. Jeho výhoda je přirozený vzhled, který umožňuje umístění do moderní i tradiční zahrady. Zákazníci preferují exotické dřeviny i bezúdržbové materiály, jako jsou umělý ratan, hliník či tahokov.

Místo používání přírodního ratanu, který časem praská, zákazníci volí umělý ratan. Ten garantuje dostatečnou pružnost, odolnost a snadnou údržbu.

Raketově roste oblíbenost zahradního nábytku z hliníku. Ten v mnoha domácnostech nahrazuje plastové sestavy. Hliníkový nábytek je stejně lehký, odolný vůči vlivům počasí, má elegantnější vzhled a nabízí široké tvarové varianty. Poslední dobou se hojně kombinuje s plastovými výplety v sedácích a opěradlech. Objevují se nábytkové sestavy, které hliník kombinují s exotickým dřevem.

Jaké je nejprodávanější rozložení?

Z hlediska sestavování nábytku stále vévodí jeden stůl a čtyři židle. Vzhledem k prodlužování času, kteří zákazníci stráví na zahradě, se k tradiční kombinaci přikupují odkládací stolky a židle pro návštěvu. Pro slunné dny jsou žádána i lehátka, antány a slunečníky.

 

Prohlédnout zahradní nábytek >>