Co koupit dětem k Mikulášovi

Po ulicích se to hemží anděly s křídly, čerty, kteří vyplazují jazyky, a s nimi přichází vousatý pán v červeném plášti.

Dárek od andílka bude vždy přijat raději než od čerta.

Děti si musí připravit básničku a ujistit návštěvníky, že byly celý rok hodné. Co jim ale přichystat do mikulášského balíčku?

Ovoce i čokolády jsou tradiční dárky od Mikuláše

Nenechejte čerta, aby dětem dal uhlí nebo brambory. Zaslouží si pěkný dárek. Nakupte si věci dopředu, aby měly vaše děti z balíčku opravdovou radost.

  1. Ovoce – pomeranče, mandarinky, banány. Kupujte je jako jediné čerstvé pár dní před mikulášským večerem. Do balíčku je přidejte, vyvážíte tak nezdravé sladkosti v balíčku.
  2. Sladkosti – děti se na sladké těší. Kvalitní čokolády s mikulášskými motivy nebo BEBE Brumík. Vy znáte vaše milované do detailu. Co mají rádi? Lentilky, Lindt nebo Ferrero? Vyberte jim do mikulášského balíčku dobroty ve svátečním obalu.
  3. Hračky – plyšáci jsou a budou vždy oblíbení. Co třeba lišku?

Trocha historie o svatém Mikuláši

Svatý Mikuláš patří mezi nejuctívanější svaté mezi křesťany. Procházel rozsudky odsouzených a zastavoval popravy těch, kteří byli neprávem odsouzeni. Šířil víru a pomáhal chudým. Protože zemřel 6. prosince, nosí dárky dětem mikuláš s andělem a čertem v předvečer tohoto dne.

Tento večer má být jen předzvěstí Vánoc, a proto by měl balíček obsahovat jen sladkosti, ovoce, případně nějaké maličkosti.

Ve Spojených státech amerických se inspirovali vytvořením Santy Clause právě legendou o sv. Mikuláši. 

Jak potěšíte svá malá zlobidla vy?