Karamel je jednoduše karamelizovaný cukr tradičně získávaný tavením cukru v nádobě s vodou.
Právě zahřívání a tání krystalů cukru dává karamelu jeho charakteristickou barvu a výraznou chuť.
Chuť karamelu je oblíbena jako chuť základní i jako harmonický doplněk dalších příchutí. MONIN Karamel sirup
nabízí velkou flexibilitu použití. Karamelovou příchuť oceníme při přípravě ochucených kávových nápojů,
cocktailů, zákusků a dalších kulinářských výrobků.
Barva: Tmavě hnědá s nádechem tónů mědi.
Chuť: Výrazná, temná vůně a charakteristická chuť s nádechem jakoby připálení; chuť bonbónů, dozvuk karamelizovaného cukru.
Tipy: Karamelový sirup MONIN se zejména v kávových nápojích výborně doplňuje s ovocnými příchutěmi
jako jsou třeba MONIN Jablko nebo Hruška. Jednou z nejoblíbenějších kombinací je jeho mix s MONIN
Lemon Pie sirupem v perfektně vyváženém mléčném cocktailu.
Použití: Kávy, mléčné cocktaily, míchané dezertní nápoje.
Složení: cukr, voda, aroma, okyselující látka: kyselina citronová (E330), barvivo: karamel (E150a).
Výživové údaje
Výživové hodnoty na 100ml:
Energetická hodnota |
1349 kj / 323 kcal |
Tuky |
0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
79,3 g |
z toho cukry |
79,3 g |
Bílkoviny |
0 g |
Sůl |
0,03 g |